Riksdagsledamot möter djurrättsaktivister

På måndag träffas västsvenska politiker som är för pälsdjursuppfödning, och aktivister från Djurens rätt, som vill förbjuda bland annat minkfarmer. Sonja Fransson (s) från Holsjunga är en av riksdagsledamöterna som är med på mötet.

Sonja Fransson tycker att Djurens rätt, som är Sveriges största djurrättsorganisation, inte tillräckligt tydligt tar avstånd från våld och hot. Nu blir det ett möte i Göteborg på måndag, mellan Sonja Fransson, en riksdagskollega till henne och företrädare för Djurens rätt. Det här tycker Sonja Fransson är en bra form av demokrati: att mötas och diskutera - bland annat var gränsen går för civil olydnad. Att krama träd i protest mot motorvägar till exempel, det tycker Sonja Fransson är OK - men inte att släppa ut minkar, eller sätta eld på fordon, så som minkindustrin i Svenljunga utsatts för. Sonja Fransson säger att hon också gärna skulle träffa de djurrättsaktivister som verkligen bryter mot lagen, om hon bara visste vilka de är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".