Tonårsflicka och anställd dödade på behandlingshem i Mårdaklev

Två kvinnor dödades vid nattens dubbelmord vid ett privat behandlingshem i Mårdaklev. Den ena var en anställd i 30-årsåldern och den andra en av de boende flickorna, född 1987. En tonårsflicka som också bodde på hemmet fick livshotande skador och opereras på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Göran Arvidsson, chef för länskriminalen i Borås, leder utredningen.

En man i 25-årsåldern hemmahörande i Svenljunga kommun är anhållen misstänkt för morden. Han ringde själv till polisen efter händelsen, men har inte sagt något om sitt motiv. Han har viss anknytning till behandlingshemmet. Polisen säger fortfarande mycket lite om exakt hur morden gått till, utan vill först göra klart den tekniska utredningen på plats. Larmet kom 04:37 och polisen var på plats vid hemmet ungefär en timme senare. De omkomna hittades på olika platser i huset och det finns blodspår på flera ställen, och blod också på gärningsmannen som åkte därifrån i hemmets bil. De båda tonårsflickorna hör hemma i Stockholm respektive Sala, och kvinnan som arbetade på hemmet kommer från Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista