Lösning för Servicekontoret i Borås

Den segdragna affären med en ny ICA matmarknad på Trandö i Borås tycks nu vara på väg att lösas. Servicekontoret, som idag finns på tomten, är på väg att flytta till Göta.

Planerna för Trandöområdet har varit kontroversiella och de politiska blocken hade låst sig vid ja respektive nej.
Tidigare föreslogs en flyttning av Servicekontoret till Getängen på Norrby. Men i en ny utredning förelsås nu i stället en flytt till Göta. Det gäller Vinrankan, en tomt väster om gamla Varbergsvägen längst ut på Göta.
De borgerliga politikerna hoppas på beslut under våren. Flyttkostnaden blir betydligt mindre än 93 miljoner som tidigare nämnts, eftersom det redan finns hus som Servicekontoret kan använda, på Vinrankan. ICA skall stå för flyttkostnaden, om nu ICA står fast vid att bygga en ny livsmedelsaffär på Trandö intill Åhaga.
Tomten på Göta är mindre än Trandötomten och Servicekontoret får därför splittra sig och lagra maskiner och material, som bara används säsongsvis, på annat håll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista