Förstämning i Mårdaklev

24-åringen som anhållits och erkänt dubbelmordet i Mårdaklev i går jobbade på utredningshemmet där morden begicks. En 33-årig kvinna och en 16-årig flicka hittades döda och en 15-årig flicka svårt skadad på hemmet tidigt i går morse. Kvinnan jobbad på hemmet, flickorna var intagna. Det råder stor förstämning i Mårdaklev efter morden.

Den svårt skadade 15-åringen fördes med helikopter till Sahlgrenska och opererades under nästan tolv timmar. Hon har fått en mängd stick i kroppen. Tillståndet är allvarligt men inte livshotande, enligt sjukhusets pressjour.
24-åringen, som erkänt morden, högg ner kvinnorna med någon typ av stickvapen. Han ringde själv till polisen, men körde av vägen på väg från brottsplatsen. Det är oklart vad som fått mannen att utföra de brutala handlingarna. Hans advokat, Per Aronsson, har fått restriktioner och kan inte uppge vad som sagts under förhören. Åklagare väntas begära mannen häktad i dag eller i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".