Borås

Brist på studentlägenheter

Intresset för att studera i Borås ökar för varje år. Men chansen att hitta en studentbostad den minskar. Problemet är inte nytt, men enligt Maria Tjärnbro, tidigare vice ordförande i Borås studentkår ser det värre ut än vanligt i år.

När det nalkas terminstart på högskolan i Borås är det nte ovanligt att det är ett hårt tryck på lägenheter. Men i år verkar läget mer utsatt än någonsin. Normalt flyttar 700 nya studenter till Borås varje år och det är lika många som det totala antalet studentlägenheter som finns i stan.

Efter en rundringning bland fastighetsbolag i stan ser det dystert ut. AB bostäder i Borås är de som har flest lediga lägenheter att erbjuda men bara 19 stycken.

Förra året var situationen liknande men då löste det sig efter att vanliga boråsare erbjudit boende. Högskolan, kåren, kommunen och fastighetsbolagen arbetar för att hitta en mer långsiktig lösning på problemet. Men enligt Maria Tjärnbro, tidigare vice ordförande i Borås studentkår får man i år återigen hoppas på att vanliga boråsare är villiga att hyra ut lediga rum.

Erik Bergström
erik.bergström@sr.se