Rättegång mot känd revisor i höst

Den stora rättegången i Borås mot en välkänd revisor kommer att bli av, men först till hösten. Socialstyrelsen har nu slagit fast att revisorn är frisk nog att delta i rättegången som gäller skattebedrägerier.

Rättegången mot revisorn skulle egentligen startat den 2 mars i år och sedan hållit på cirka en månad. Men rättegången sköts upp efter att revisorn skickat ett läkarintyg till tingsrätten, där det uppgavs att han är för sjuk för att kunna delta i en rättegång. Tingsrätten vände sig i sin tur till socialstyrelsen för en bedömning om revisorn ändå skulle kunna klara en rättegång. Nu har socialstyrelsens expertgrupp, det rättsliga rådet, slagit fast att revisorn visst kan delta i en rättegång.
Den välkände, före detta revisorn är misstänkt för omfattande ekonomisk brottslighet. Revisorn misstänkts för att ha fifflat med bokföringen i flera företag. På det viset ska han ha fifflat till sig miljontals kronor, bland annat genom att inte betala skatt. Han har åtalats för grovt skattebrott, grovt skattebedrägeri och grovt bokföringsbrott. Även revisorns fru har åtalats för ekonomisk brottslighet. Åklagaren misstänker att revisorn har fört över pengar till hustrun och därmed undanhållit pengar från den personliga konkurs, som han tidigare försatts i.
Enligt åklagaren kan rättegången troligen starta i mitten av september och sedan pågå till slutet av oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".