Motivbilden börjar klarna för dubbelmordet i Mårdaklev

I början av nästa vecka kommer åklagaren Bo Lindgren troligen att kunna berätta om motivet till dubbelmordet i Mårdaklev förra helgen. Men han säger samtidigt att det dröjer många veckor tills hela polisutredningen är klar.

Utredningshemmet i Mårdaklev där två personer hittades döda i söndags morse är fortfarande avspärrat, även om polisens tekniska undersökning av mordplatsen nu är avslutad. På häktet i Borås sitter den 24-åring från Svenljunga, som arbetade på hemmet och som erkänt att han dödat en tonårsflicka och en anställd, och svårt knivhuggit en annan flicka natten till i söndags. Polisutredningen koncentreras nu på förhör av människor i en allt större krets runt den misstänkte mannen. Blovprov och föremål analyseras på Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping. I början av nästa vecka räknar åklagaren Bo LiIndgren med att kunna ge en bild av motivet. Först då tror han sig ha en klarare bild av vad som hänt - och varför. Åklagaren tror också att utredningen i sin helhet kan komma att ta uppemot tio veckor sammanlagt, innan det är möjligt med åtal.
Lena Löfgren
lena.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".