Rättegång om skidolycka fortsätter

Idag fortsätter rättegången mot Idre Fjälls VD Lars Axelsson, som åtalats misstänkt för att ha vållat en 23-årig boråsares död i den branta backen Chocken för fyra år sen. Det var föräldrarna till den omkomne som såg till att förundersökningen kring olyckan återupptogs, genom att göra en egen utredning.

Omedelbart efter olyckan i mars år 2000 inleddes en förundersökning, men den lades ner efterhand. Då gjorde föräldarna till 23-åringen en egen utredning. Den ledde till att åklagare återupptog förundersökningen och senare beslutade att åtala verkställande direktören för Idre fjäll, Lars Axelsson. Lars Axelsson ställs till ansvar för att inte ha vidtagit erforderliga skyddsåtgärder i backen.
I går inleddes rättegången med en kort sakframställan och därefter inspekterade parterna och rättens ledamöter den branta backen. Rättegången avslutas på onsdag i nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".