Fängelsestraff för rånförsöket i Tranemo

De fyra personerna som försökte råna Svensk Kassaservice i Tranemo, lämnade så mycket spår efter som band dem vid rånet och Borås Tingsrätt dömer därför alla fyra till fängelse. En av de fyra, en 23-åring, fick tre och ett halvt års fängelse medan de andra tre fick ett år kortare fängelse men de tre kommer efter fängelsetiden att utvisas ur landet.

Det är ett gott detektivarbete som medförde att Borås tingsrätt dömer alla fyra, trots att de nekar till rånförsöket.

Det var i mitten av januari som Svensk Kassaservice i Tranemo utsattes för rånförsöket. Tre maskerade män beväpnade med avsågat hagelgevär och yxa försökte tvinga till sig pengar. Men de som arbetade denna dag sprang in i ett personalrum och låste dörren. Trots kraftiga slag mot både dörren de låst och mot kassautrymmets glas hände inget och rånarna flydde.

Flyktbilen hittades och där hittade polisen både fotspår, rånarluvor, hagelgevär, yxa och utefter flyktvägen var det också snitslat med tröjor, byxor, skor och jacka.

Att kvartetten blev misstänkta berodde på att polisen dagen innan rånförsöket stoppat en bil som de fyra, tillsammans med en femte, satt i. De fyra greps och sedan började pusslet. DNA, fotspår, däckmönster och telefontrafik gav en mycket stark teknisk bevisning, Tingsrätten tvekade aldrig, de fyra var överbevisade.

Flyktvägen går att i detalj följa, eftersom deras mobiltrafik lämnade tydliga spår hur de flydde, först mot jönköpingshållet, sedan vidare upp genom landet mot Motala och Örebro.

En 23-åring får tre och ett halvt års fängelse.

Två av de andra får två och ett halvt år, medan den tredje får två år och tio månader eftersom han hade ytterligare brott på sitt samvete.

De tre sistnämnda utvisas också ur landet efter fängelsetidens slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista