Kommundelschefen i Brämhult slutar

Kommundelschefen i Brämhults kommundel i Borås, Lars Hulth, ska sluta, efter bara ett år på posten. Vare sig Lars Hulth eller kommunledningen vill yttra sig om orsaken.

Lars Hulth började som kommundelschef i slutet av februari förra året. Han tillträdde efter Milstolpen-affären, då framför allt äldreomsorgen i Brämhult blev häftigt kritiserad. Under Lars Hulths år i Brämhult har det framför allt varit turbulens kring fritidsgården på Hässleholmen, som politikerna ville lägga ner. 
Ekonmomiskt sett har Brämhult Borås största underskott. Förra året gick kommundelen med 25 miljoner kronor i underskott och tillsammans med tidigare år är underskottet 58 miljoner kronor. Underskotten har framför allt uppstått på äldreboenden, där Brämhult har många tomma platser och i den sociala omsorgen. Den centrala ledningen i Borås har tillsatt konsulter för att stödja ledningen i Brämhult i arbetet med ekonomin.
Men om det är missnöje med Brämhults-chefen som är orsaken till att Lars Hulth slutar efter mindre än 13 månader vill ingen kommentera. Lars Hulth själv säger bara att han är sjukskriven tills vidare och Borås kommunstyrelseordförande, Björn Bergqvist, säger att man för diskussioner för att man skall kunna skiljas åt på ett sätt som båda parter blir nöjda med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista