Fängelse för grov misshandel av sambo

En 22-årig man dömdes idag av Borås Tingsrätt till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel av sin sambo. Mannen har enligt tingsrätten slagit och sparkat kvinnan och skadat henne i underlivet.

Brottet begicks på en fest i en lägenhet i Borås i början av februari i år. Polisen kallades dit vid halv elva-tiden och träffade då den misshandlade kvinnan som blödde från underlivet.

Men historierna om vad som hade hänt går isär. Den dömde 22-åringen hävdar att han inte utfört misshandeln. Kvinnan själv minns inte i efterhand vad som hände, men andra festdeltagare har vittnat om att mannen sparkat kvinnan och släpat in henne i sovrummet där han på ett brutalt sätt skadat henne i underlivet. Motivet var enligt tingsrätten svartsjuka.

Trots olika versionerna om vad som hände, konstaterar tingsrätten att ingen annan än 22-åringen haft något motiv att skada kvinnan. Mannen bör enligt tingsrätten få ett kännbart straff eftersom han visat särskild hänsynslöshet och råhet vid misshandeln och dömer honom alltså till fängelse i ett år och sex månader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista