AB Ludvig Svenssons nya solskyddsväv

Ny världssatsning på Ludvig Svensson

Ludvig Svensson AB i Kinna lanserar nu en ny unik teknisk väv som man hoppas ska bli nästa internationella exportsuccé efter företagets växthusväv. Den här gången kombineras teknik och design i ett solskydd, tänkt för skyskapor i USA och andra länder. Michael Johansson är produktansvarig.

Tänk er skyskraporna som vi sett dem i New York eller Dallas till exempel - höga byggnader i glas, där solen och värmen går rakt in. Det är där, på insidan av fönstren, som Ludvig Svenssons nya väv ska sitta. Den har ett tunt lager av aliminium på utsidan som gör att solstrålarna studsar iväg och håller värmen borta. Nu är det sista problemet löst med att göra textilierna brandsäkra enligt amerikanska mått - men några miljöfarliga flamskyddsmedel handlar det inte om, enligt Michael Johansson. USA-lanseringen är det första steget att sprida Ludvig Svenssons nya solavskärmningsväv över världen, framförallt i varma länder. Enligt företagets vd Mårten Blikstad blir det förmodligen nya jobb i fabriken i Kinna om satsningen går hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".