Bemanningsproblem på akuten i sommar

Akutmottagningen på Borås lasarett har problem med bemanningen i sommar. Anledningen är att regionens sjukhus inte längre erbjuder extra ersättning till de anställda om de skjuter på sin semester.

Sedan några år tillbaka har sjukhuspersonalen i Västra Götaland kunnat få extra ersättning på upp till femtusen kronor per vecka om de skjutit på sin semester.

Lars Löfgren som är verksamhetschef på Akutvårdscentralen vid Borås lasarett, säger att det kommer att bli svårare för dem att lösa bemanningen i sommar när den möjligheten försvinner. Dessutom påpekar han att lösningen med extrapengar är billigare än att ta in personal från bemanningsföretag som de kan bli tvungna att göra i sommar.

Bengt Brunius, som är personalchef, säger att bemanningen i sommar kommer att lösas med en kombination av vikarier, övertid och bemanningsföretag.

-

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista