Norskt bolag köper Wästbyggs hyreshus i Borås och Ulricehamn

Idag får närmare tusen hyresgäster hos Wästbygg i Borås och Ulricehamn ny hyresvärd. Wästbygg skriver kontrakt med det norska kapitalförvaltningsbolaget Acta om att sälja hus för en halv miljard kronor. Enligt Björn Möller i Actas styrelse är fastigheterna en investering på lång sikt.

Hyresgästerna hos Wästbygg i Borås och Ulricehamn kan nu räkna sig som investeringsobjekt. Fastigheterna, ett femtiotal hus i centrala områden, bedömer Acta som säkra kort med låg risk och fördelaktiga skatteregler. Men det är inte bara investerarnas krav på vinst som Acta har att tänka på - utan också hyresgästerna, säger Björn Möller. Nöjda hyresgäster som bor kvar är viktigt för att investeringen verkligen ska bli lönsam.
Några några snabb klipp är det inte tal om, lovar Björn Möller. Det är inte själva husen man ska tjäna pengarna på, utan hyresintäkterna. Acta tror på Borås som tillväxtort och räknar inte med några tomma lägenheter som står och kostar pengar. Fortfarande är det bruksvärdeshyror som gäller, säger Björn Möller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista