Misstänkte mördaren var inte kraftigt alkoholpåverkad

Den 24-årige man som erkänt dubbelmordet i Mårdaklev i mitten av mars var inte kraftigt alkoholpåverkad vid händelsen. Det säger kriminalinspektör Mats Kleverup som handlägger ärendet vid Boråspolisen till Radio Sjuhärad.

Det urinprov som analyserats visar att 24-åringen hade 0,19 promille alkohol i blodet. Gränsen för rattfylleri går vid 0,20 promille.

Mats Kleverup säger också att de poliser som grep 24-åringen inte uppfattade honom som vare sig alkohol- eller drogpåverkad - i varje fall inte kraftigt påverkad.

För närvarande genomför polisen förhör med bland annat poliserna som var först på plats på utredningshemmet efter morden, personer runt 24-åringen och även den 15-åriga flicka som skadades allvarligt i samband med morden.

Flickan fick flera knivhugg och vårdades till en början på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, men befinner sig nu på sjukhus i Stockholm. Enligt Mats Kleverup mår flickan relativt bra.

I mitten av april väntas resultatet av den mindre sinnesundersökning som gjorts av 24-åringen. Han befinner sig i häktet i Borås får han får träffa häktespräst och psykolog. Enligt Kleverup mår 24-åringen efter omständigheterna bra, och

Polisen har en klar bild över själva händelseförloppet, men vad motivet till dubbelmordet och mordförsöket kan vara är åklagare och polis fortfarande förtegna om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".