Misstänkte Mårdaklevsmördaren hörde en inre röst

24-åringen som erkänt dubbelmordet i Mårdaklev tog antidepressiv medicin, och hörde en inre röst. De visar Kriminalvårdens personutredning, som idag kom in till Borås Tingsrätt.

Det var för ett år sen som 24-åringen blev sjukskriven på grund av depression, och han ordinerades antidepressiva läkemedel. Därefter var han helt sjukskriven under ungefär ett halvår, och kom tillbaka till sitt arbete på utredningshemmet i Mårdaklev på halvtid.
Detta framgår av Kriminalvårdens personutredning, och i samtal med utredaren har 24-åringen också berättat att han periodvis haft sömnsvårigheter, veckorna före morden så stora svårigheter att han knappt sovit alls. Han har också berättat att han under de senaste året hört en röst som talat till honom.
Han använder inga droger, och dricker alkohol måttligt. Vi har tidigare berättat att han i samband me morden hade 0.19 promille alkohol i blodet. Gränsen för rattfylleri går vid 0.20 promille

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".