Foto: Patric Söderström/Scanpix
Sport

Psykkrig in i det sista inför kvällens stormatch

Än så länge är det lugnt i Borås inför kvällens stormatch på Borås Arena mellan Elfsborg och Napoli. Men psykkriget fortsätter.

Elfsborgs besök i italienska Neapel inför matchen mot Napoli förra veckan var inte helt smärtfritt, ens om man bortser från resultatet.

Istället kan det beskrivas som något av ett psykkrig med alltifrån uteblivna handdukar till elfsborgsspelarna till krav på stora pengar för att få sända matchen i radio.

– Vi blev inte väldigt väl bemötta men vi ska vara mer gästvänliga utan att bjuda på något mer än det Uefa kräver, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Nej, Magnus Haglund är inte helt nöjd med bemötandet i Neapel och Napoli kan alltså inte förvänta sig mer service and vad reglerna kräver när de nu ska spela mot Elfsborg i Borås.

Men på Grand Hotell i Borås, där Napoli bor, så har det varit hög press på att ge bästa service till stjärnlaget från Italien, säger hotellchefen Suzanna Settergren:

– Det är mycket önskemål och förändringar. Det är väldigt mycket med maten, vad vi har för produkter - ostar och olivolja. I rummen får det inte finnas något annat än vanligt vatten - inga nötter och ingen choklad, säger Suzanna Settergren.

> Matchen sänds både i Radiosporten (P4/P3), och på webben - start 20.45.

Sara Nygren
sara.nygren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista