Invandrarföretagare möter stora problem

Invandrare som startar företag möter många problem, och borde få mer hjälp av Skatteverket än de får i dag. Den slutsatsen dras i en utredning som Skatteverket har gjort för att få bättre kunskap om invandrarföretagares villkor.

Kunderna avlöser varandra i en jämn ström i tobaksaffären på Hässle torg. Fasal Mohamed, som driver affären, har varit egen företagare sen slutet av 90-talet.
Med sina erfarenheter av att driva ett eget företag, håller han med Skatteverkets utredare om att myndigheterna borde ha mer kontakt med de som vill starta företag. Kontrollera att de känner till vilka regler som gäller och erbjuda hjälp till de som inte har tillräcklig med kunskap.
Själv fick Fasal Mohamed alltså tidigt tag på en bra revisor som kunde hjälpa honom i gång. Men han har sett många exempel på folk som startat eget utan att ha kunskaper om hur man driver ett företag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".