Klart med ny kulturchef i Borås

Borås nya kulturchef blir Elisabeth Lundgren. Hon är uppväxt i Borås och är för närvarande kulturchef i Kungälv. Elisabeth Lundgren föreslås av en enig kommunledning.

Enligt kommunalrådet Morgan Hjalmarsson har man letat efter en duktig ledare som ska kunna både kultur och ekonomi. Elisabeth Lundgren sökte kulturchefsjobbet redan i vintras, men drog då tillbaka sin ansökan. Av 21 sökande låg Kungsbackas kulturchef Margareta Lundberg Rodin bäst till, tillsammans med just Elisabeth Lundgren. Men Lundgren från Kungälv drog tillbaka sin ansökan och Lundberg Rodin från Kungsbacka valdes bort i sista stund.
Elisabeth Lundgren, som är bortrest och inte kunnat nås för en kommentar, väntas tillträda under hösten. Fram till och med november har den nuvarande kulturchefen Tommy Olsson gått med på att stanna kvar på jobbet, sju månader längre än tänkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".