13 hemlösa personer i Borås

Det finns 13 hemlösa personer i Borås. Det skriver de ansvariga för individ- och familjeomsorgen i Borås. Det är alla människor som av olika skäl tackat nej till bostad, enligt kommundelsnämnd Centrum.

Det är efter en motion från socialdemokraten Helén Eliasson som de ansvariga för individ- och familjeomsorgen i Borås presenterar siffrorna.
13 personer, nio män och fyra kvinnor, är anmälda som hemlösa. Av dessa är tre missbrukare och finns idag på kriminalvårdsanstalt som de väntas lämna under sommaren.
De 13 som är registrerade som hemlösa har alla erbjudits bostad men tackat nej av olika skäl; till exempel att de inte vill bo med andra missbrukare, för att de inte anser sig ha råd eller för att de inte vill bo i det bostadsområde som erbjudits.
Helén Eliasson menar i sin motion att alla har rätt till ett boende och att kommunledningen därför måste veta hur många som inte har det.
Men även om antalet registrerade hemlösa är 13 så kan det verkliga antalet vara större, medger politikerna i kommundel Centrum.
Det kan också finnas människor som bor i mindre lämpliga miljöer eller hos kamrater. Men hur många de är, det vet inte de sociala myndigheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".