Ekonomiska problem för Svenljunga Bostäder

Det kommunala bostadsbolaget Svenljunga Bostäder har länge dragits med ekonomiska problem En sammanställning visar på allvarliga problem med bolagets lönsamhet.

Det är det eftersatta underhållet av fastigheterna, och att man länge har bokfört för höga värden på fastigheterna som är orsaken till den dåliga ekonomin för Svenljunga Bostäder. Dessutom är det svårt att hyra ut lägenheterna. Idag står 30-40 lägenheter tomma i kommunen.
Svenljunga Bostäder har varnat ägaren, Svenljunga kommun, att det kan bli nödvändigt att upprätta en kontrollbalansräkning om inte ekonomin ordnas upp. Men det ser nu ut som om man får det tillskott på kapital som behövs.
Svenljunga Bostäder har inlett en dialog med kommunen för att kunna komma tillrätta med ekonomin. Bland annat ska man gå igenom fastigheterna för att se hur stort belopp man behöver tillföra till bolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".