Jourverksamhet slås samman

Jouren vid Skene lasarett slås samman med jourverksamheten inom primärvården. Det är föreslår styrelsen för Södra Älvsborgs sjukhus.

Sammanslagningen av primärvårdens jour och jouren på Skene lasarett skall ge patienterna en ökat tillgänglighet till joursjukvården. Krister Andersson, styrelseordförande för Södra älvsborgs sjukhus, säger att det inte är realistiskt att driva två separata jourverksamheter. Sammanslagningen gör att man kan få loss pengar som kan användas till andra behövande verksamheter. För att klara av den ökade mängden av patienter på Skene lasarett, som en joursammanslagning innebär, skall läkare både inom primärvården och på Skene lasarett dela på arbetet med jouren.
Ett annat förslag som styrelsen har ställt sig positiv till är att Borås lasarett ska få ett större ansvar i regionen för kvinnosjukdomar. Förslagen är en fortsättning på de beslut som regionfullmäktige fattade den 1 mars, och förändringarna väntas genomföras i år och under 2005.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista