Översvämning hotar Svenljunga

Vattennivåerna har stigit dramatiskt under natten. I centrala Svenljunga har vatten trängt in i flera fastigheter och på flera håll i Sjuhärad har mindre vägar svämmat över och stängts av.
Ätran har stigit med 30 centimeter sen i går kväll och i centrala Svenljuna är läget kritiskt på flera håll. I en stor industribyggnad står redan mycket vatten - men byggnaden står tom efter tidigare översvämningar. I flera andra fastigheter i Svenljunga är vattnet på väg att tränga in. Dessutom hotas det kommunala avloppet av det tryck som allt vatten åstadkommer. Det är stor risk att vatten snart börjar tränga upp i toaletter och avlopp. Vattennivån i Åsunden har stigit så kraftigt att man kan tvingas öka släppet av vatten , något som skulle innebära att vattnet stiger ytterligare i Svenljunga. Även i Mark har översvämningsläget blivit mer kritiskt under natten. Särskilt Häggån ställer till problem . En hyresfastighet har redan fått in vatten i källaren. På tekoföretaget Ludvig Svensson pumpar man för fullt för att hindra vattnet att tränga in i lokalerna. All tillgänglig kapacitet utnyttjas hos räddningstjänsten och förvärras läget krävs hjälp utifrån.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".