Kommunalråd i Mark kritiserar regeringen

Kommunstyrelsens ordförande i Mark, Lars-Olof Johansson (c), kritiserar regeringen för att ägna sig åt falsk marknadsföring i sin vårproposition. 

”När regeringen i sin vårpoposition går ut med budskapet om mer pengar till kommunerna och kopplar det till att fler personer skall anställas, i första hand inom förskkolan, är det en bild av någonting som inte alls har med verkligheten att göra”, skriver Lars-Olof Johansson i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelseordföranden i Mark menar att vårpropositionens innehåll snarare innebär att många kommuner kommer att drabbas av ytterligare nedskärningar i år, och kan räkna med mer pengar först 2005 och 2006.

Lars-Olof Johansson skriver att förslagen i vårpropositionen för Marks del kommer att innebära att en redan hårt ansträngd budget minskas med ytterligare 6,5 miljoner kronor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista