Fängelsedomar för GHB-brott

Igår kom de första domarna i den stora narkotikahärva som polisen håller på att nysta upp i Västsverige. De dömda är tre män i 25-års åldern som kommer från Borås, Partille och Göteborg. Samtliga dömdes till fängelse och fick kännbara straff.

Det var i februari som polisen slog till mot den bil som två av männen färdades i. De harde då precis varit hemma hos den tredje mannen i Göteborg och köpt GHB.

I bilen hittade polisen en halv liter GHB, och hemma hos den tredje mannen ytterligare två liter av drogen.

Enligt tingsrätten har göteborgaren på egen hand tillverkat två och en halv liter GHB, och vid flera tillfällen under 2003 sålt flera liter av drogen.

De tre männen har i huvudsak erkänt brotten, även om vissa detaljer skiljer sig från åklagarens version.

Tingsrätten dömer därför de två männen i bilen dömdes fängelse i ett år och nio månader vardera för bland annat narkotikabrott. Tingsrätten menar att brotten inte var grova, men att de mängder narkotika det handlar om låg mycket nära den högre straffgränsen, och ger därför kännbara straff.

Den tredje mannen, från göteborg, dömdes till fängelse i tre och ett halvt år för bland annat grovt narkotikabrott.

Lars Magnusson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista