Byggplaner för Krokshallsberget

Byggplanerna för området runt Krokshallsberget i Borås som nu börjar ta form. Det finns planer på äldreboende på bergssidan och massor av nya lägenheter på Wäfveribolagets tomt och Krokshallstorget och dessutom en restaurang på toppet av berget.
Det hela började med att bröderna Björsell ville bygga ett så kallat plus 55 boende på Krokshallsberget. Kommunalrådet Björn Wahllöf tände på idén men först efter lång tvekan gick de borgerliga med på att utlysa en arkitekttävlan. Nu är den klar och kommunens planeringsavdelning har vaskat fram det bästa av de olika förslagen. Ett 50-tal lägenheter föreslås på sidan av Krokshallsberget. Parkeringsplatsen ersätts med en park. På Krokshallstorget och på Wäfveribolagets tomt föreslås ett antal flerbostadshus med uppemot 200 lägenheter. På Krokshallsberget, mot Centralplan, föreslås en spektakulär restaurang på toppen av berget, hängande ut över kanten med utsikt över hela stan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista