Bostadsbyggandet i Borås på väg uppåt

Ett nytt flerbostadshus på Lugnet i centrala Borås är det senaste förslaget och tecknet på att bostadsbyggandet åter är på väg uppåt i Borås. Huset skulle byggas på parkeringsplatsen intill vårdcentralen Heimdal.

Intresset för att bygga villor stiger i Borås. Det byggs just nu på Sjöhagen i Sjömarken och Asklanda i Fristad, och på ännu fler håll planeras det för byggande. Värre har det varit med lägenhetsbyggandet.
Men om ett par veckor sätts spaden i marken för det första hyreshuset i Borås på över tio år, HSB:s fyravåningshus intill vattentornet. Det är resultatet av ett avtal med Hyresgästföreningen som gått med på väsentligt högre hyror än vad som gäller i övriga, äldre, hus i centrala Borås. De 13 lägenheterna blir troligen inflyttningsklara den första maj nästa år, och Fredrik Erlandsson, vd på HSB:s dottbolag Gambrinus, säger att intresset är stort trots de höga hyrorna.
Nu kastar också Riksbyggen fram ett förslag till ännu ett flerbostadshus i centrala Borås, på tomten intill vårdcentralen Heimdal mellan Allégatan och Kungsleden. Trots att det skulle innebära att man måsta bygga dyra parkeringsplatser under eller intill huset är tomten intressant, säger Tommy Prissberg på Riksbyggen.
Planerna är än så länge i sin linda, och har inte diskuterats i Stadshuset. Men att höjda hyror har accepterats vid vattentornet har ökar intresset på andra håll i centrala Borås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista