Musikskolan i Svenljunga kan slippa sparkrav

Musikskolan i Svenljunga slipper sparkravet på 1,5 miljoner kronor som hotade skolans framtid. Igår beslutade kommunstyrelsen i Svenljunga att det istället blir barn- och utbildningsnämnden som får besluta var besparingarna ska göras.

Det sparförslag som den borgerliga majoriteten lade fram inför kommunstyrelsens sammanträde skulle leda till att elevavgifterna behövde höjas från 990 kronor till cirka 3800 kronor, något som skulle vara förödande för verksamheten.
Men under gårdagens möte beslutade kommunstyrelsen i Svenljunga att det istället blir barn- och utbildningsnämnden som får stå för besparingen på 1,5 miljoner kronor och det blir nämnden som får besluta var bepsparingen skall göras.
Anneli Ringdahl-Egbo är musikledare på musikskolan i Svenljunga och hon är lättad, även om beslutet fortfarande kan innebära att musikskolan fortfarande måste genomföra vissa besparingar på verksamheten.
-Faran över kan man nog aldrig säga, men förhoppningsvis tänker barn- och utbildningsnämnden efter vad som kan hända om man höjer avgifterna för mycket, säger Anneli Ringdahl-Egbo.