Inget att göra i Bollebygd

Två av tre ungdomar tycker att det finns för lite att göra i Bollebygd på fritiden. Det visar en enkät som kommunen har låtit göra, och som över 550 Bollebygdsungdomar svarat på.

Petra Aderhein, Lotta Eklund och Conny Karlsson går alla i 9a på Bollebygdsskolan och de håller med om det inte finns så mycket att göra. För det mesta går man till fritidsgården eller träffas hemma hos någon kompis, men annars tycker de att det inte finns så många ställen där man kan umgås. 
Efter påsk har öppettiderna på fritidsgården i Bollebygd förändrats. På måndagar och onsdagar öppnar man en timme tidigare och stänger en timme tidigare det vill säga klockan nio istället för tio. Samtidigt som man fortfarande har öppet till 11 på fredagar. Det är något som Conny Carlsson är kritisk till. Han tycker att fritidsgården borde vara öppen längre. Det borde också finnas aktiviteter för alla ungdomar i Bollebygd, säger Conny Carlsson.

Birgitta Bengtsson, behnadlingsassistent, bollplank mot fritidsgården

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista