Allt fler unga i Mark får socialbidrag

Nu stiger socialbidragskostnaderna i Mark och framförallt är det unga människor som tvingas till socialkontoret för att få ekonomisk hjälp.

På socialkontoret i Mark ser man tydligt konsekvenserna av att allt fler unga saknar arbete. Arbetslösheten har under de första två månaderna ökat med 40 procent jämfört med samma tid förra året. I åldersgruppen 18 till 25 år är ökningen större,  60 procent.
Antalet nya besök av ungdomar på socialkontroert har ökat med 40 procent de första två månaderna. Utan arbete och a-kassa saknar ungdomarna pengar för försörjning och då får socialkontoret rycka in.
Socialförvaltningen vill nu att två socialsekreterare på heltid ägnar sig bara åt ungdomar. Dessutom skall samarbetet med arbetsförmedlingen och kommunens arbetsmarknadsenhet intensifieras. Socialnämndens politiker diskuterar frågan på tisdag i nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista