1 av 2
Ulrik Nilssons nästa arbetsplats. Foto: Sveriges Radio/Scanpix.
2 av 2
Glada leenden på pressträffen. Foto: SR Sjuhärad.
Borås

Ulrik Nilsson väljer riksdagen

Borås kommuns styrelseordförande Ulrik Nilsson slutar. Han väljer nu i stället riksdagen där han valts in sedan Moderaterna fått ytterligare ett mandat efter söndagens framgångrika val.

På en presskonferens under fredagsförmiddagen meddelade Ulrik Nilsson, moderat kommunstyrelseordförande i Borås, att han slutar på posten. Istället väntar fyra år i riksdagen.

– Efter långa och svåra diskussioner och inre överväganden har jag kommit fram till att det här är en möjlighet som jag vill utnyttja. Jag kände inte att jag var helt färdig i Borås, men känner mig ändå nöjd. Staden har  utvecklats på ett väldigt bra sätt, och vi har i vår majoritet medverkat till det. Därför kan jag tryggt gå vidare till riksdagen nu, sa Ulrik Nilsson.

47 år gammal, och med hustru och två barn på nio och 14 år, väljer han nu Stockholm och riksdagen.

Han beskriver sig själv som en ordningsman som satt en ära i att vara korrekt. Men han har inte varit okontroversiell och vare sig koalitionspartierna Vägvalet eller Miljöpartiet har tyckt att samarbetet fungerat bra.
Nu behöver koalitionen ha med sig Miljöpartiet för att inte Sverigedemokraterna ska vågmästare i Borås.

Ulrik Nilsson har dock inte upplevt att Moderaterna försökt få honom att flytta till Stockholm för att göra en allians med Miljöpartiet lättare de kommande fyra åren.

– Inte ifrån den utgångspunkten, att någon haft en dold agenda att bli av med mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista