Rådhuskontrakt sägs upp

Borås kommun säger upp kontraktet med bolaget som hyr Rådhuskrogen. Sent i går eftermiddag rekommenderade en enhällig kommunstyrelse att kontraktet skulle sägas upp och omedelbart därefter satte sig lokalförsörjningsnämnden i ett extra sammanträde och tog beslutet.
Motiveringen är att bolaget som hyr krogen, Copperdeli, under lång tid reglmässigt inte betalat sina hyror i tid. Sedan 1966, då bolaget övertog kontraktet, har bolaget vid de 22 gånger som bolaget skulle ha betalt in hyran har missat inbetalningarna 20 gånger. Rådhuskrogens sista fyra år har kantats av uppseendeväckande händelser där inblandade i bolagen kring krogen har dömts för ekonomisk brottslighet. Nya styrelser har kommit och gått och alkoholtillstånd har dragits in. I dag är rådhuskrogen stängd. Bengt Fredenlund, moderat och ordförande i Lokalförsörjningsnämnden, tror att det nu kan bli fråga om en skadeståndsprocess. Den kan bli dyr för kommunen men Bengt Fredelund hoppas att man kan komma till en förlikning med bolaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".