Nil de Oliveira. Foto: Jesper Ingevaldsson/SR Sjuhärad.
FRIIDROTT

Ymer försöker värva toppsprinter

Friidrottsklubben IK Ymer är på väg att värva en av Sveriges mest lovande sprinters - Nil de Oliveira. Klubben jagar nu sponsorer och kommunbidrag för att kunna erbjuda de förhållanden som behövs.

Nil de Oliveira är en av Sveriges främsta friidrottssprinters, och flerfaldig SM-guldmedaljör på både 200 och 400 meter.

Han flyttade från Stockholm till Borås med sin familj för tre månader sedan, och efter diskussioner med Ymer under onsdagseftermiddagen säger han att det lutar åt en övergång till Boråsföreningen.

– Det lät riktigt intresseant. Här finns jättebra möjligheter och jag trivdes från första dagen jag kom hit. Om det finns möjligheter så stannar jag, och Ymer verkar ställa upp på det jag behöver.

Nil de Oliveira kom till Sverige från Brasilien för fyra år sedan, och efter att ha fått svenskt medborgarskap i somras kan han nu representera de blågula färgerna på internationella tävlingar.
Målsättningen är att kvalificera sig till VM nästa år och OS i London 2012.

IK Ymer har saknat en stjärna på seniorsidan de senaste åren, och enligt Tommy Andersson - sponsor- och marknadsansvarig i klubben, skulle en värvning av Nil de Oliveira betyda mycket.

– Det skulle innebära stora möjligheter för Ymer som varumärke att synas - dels för Boråsbygden och dels för svensk friidrott. Nu försöker vi hitta ekonomiskt stöd, och hjälpa honom finna ett deltidsarbete.

Senast den 15 oktober måste övergångspapperna vara inne hos friidrottsförbundet för att Nil de Oliveira ska kunna springa för Boråsklubben kommande säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".