William Petzäll (SD). Foto: Sveriges Radio Sjuhärad.
BORÅS

Sverigedemokraterna hotas av OG

Original Gangsters hotar nu Sverigedemokraterna. Målet för den kriminella organisation är att få så landets SD-ledamöter att lämna så många tomma stolar som möjligt.

Original Gangsters beskriver sig själva som en affärsdrivande och vinstgivande organisation som använder kriminalitet som ett verktyg att nå sina mål.

Sverigepresidenten menar att det inte finns någon bortre gräns för Original Gangsters för att få bort Sverigedemokraterna ur fullmäktige.

– Målet är att få så många tomma stolar som möjligt. Vi är vana att få vår vilja igenom, och... Ja, det är upp till dem att bedöma vad som är farligt för dem och vad som inte är farligt, säger Original Gangsters Sverigepresident Lars Bergqvist.

Boråsaren William Petzäll (SD) är inte rädd.

– Nej, inte för egen del. Under de fem åren jag varit aktiv i partiet har jag fått motta en väldig massa hot, och det har aldrig hänt något allvarligt. Självklart innebär detta ett allvarligt hot mot hela demokratin - att med våld få meningsmotståndare att ändra uppfattning, säger William Petzäll.

Han säger att han när tillfälle ges ta upp frågan i riksdagen, och få upp den på regeringens dagordning.

Sverigepresidenten för Original Gangster säger att rätten att organisera sig politiskt har varit värd mycket för honom - tills nu när Sverigedemokraterna fick sitt stora genomslag.
På frågan vem han och hans organisation är att dra gränsen vid Sverigedemokraterna svarar han så här.

– Vi har våra egna lagar och idiologier som vi följer. I detta (här fallet) är inte Sveriges rikes lag intressant, säger Sverigepresidenten Lars Bergqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".