Boråsare dömd för flera brott

En 28-årig man från Borås dömdes i går vid Borås Tingsrätt till 15 månaders fängelse, bland annat för misshandel och grov kivnnofridskränkning.

Bland åtalspunkterna mot mannen fanns en rad olika brott. Mannen skall upprepade gånger ha hotat sin sambo på olika sätt och misshandlat henne. Vid ett tillfälle sade han till sambon att hon skulle ligga fyra meter under jorden, samtidigt som han högg en kniv i fotöljen som hon just suttit i. Han hotade också med ett leksaksvapen och sa att det var en hagelbössa som han skulle döda kvinnan med. Vid ett annat tillfälle satte sig mannen på kvinnan och höll en kudde över hennes ansikte, samtidigt som han utttalade att han skulle döda henne.
Tingsrätten konstaterade att mannen upprepade gånger har kränkt kvinnans integritet och allvarligt skadat hennes självkänsla. Därför döms mannen för grov kvinnofridskränkning. Han döms också för misshandel, stöld, snatteri och bedrägeri. Påföljden blir fängelse i ett år och tre månader. Mannen sitter häktad tills domen vinner laga kraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista