Felräkning problem för Högskolan

Institutionen för Vårdvetenskap på Högskolan i Borås kommer att få ett underskott på 5 miljoner kronor i år. Nyligen upptäckte man att budgeten för 2004 är felräknad och misstaget innebär att ett utbildningsprogram på sikt måste läggas ner.

Kostanderna för för institutionen för Vårdvetenskap på högskolan i Borås kommer att sluta på 53 miljoner kronor i stället för de beräknade 48 miljoner.
Man skall nu undersöka om intagningarna skall minskas, men det kan bli aktuellt att spara även på andra områden säger Karin Cardell, förvaltningschef på högskolan.
Det finns två orsaker till budgetmissen. Dels har man underskattat kostnaderna för praktikplatser åt studenterna. I år upptar de en femtedel av institutionens totala budget. Dels har man tidigare tagit in för många studenter på utbildningen, vilket lett till att man idag utbildar fler studenter än högskolan egentligen har råd med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".