BUSSTRAFIKEN

Ännu krångligare att åka buss

Västtrafik krånglar till det ytterligare för sina resenärer med ännu en kortläsare vilket innebär att det nu finns tre kortläsare i bruk. Birgitta Schyman som ibland åker med Västtrafik är mycket kritisk och tror att det blir ett elände.

I början av nästa år kommer en ny typ av kortläsare med pekskärm att dyka upp på Västtrafiks bussar, spårvagnar och tåg. Därmed kommer det att finnas tre olika kortläsare som resenärerna ska lära sig hantera. Det berättar Lena Jovén som är enhetschef på Västtrafik.

Västtrafik har investerat drygt 10 miljoner kronor i de nya kortläsarna med pekskärmar, och de kommer att dyka upp i kollektivtrafiken i början av nästa år.

Västtrafiks nya betalsystem har kritiserats för att vara alldeles för krångligt, och farhågor finns att en ny typ av kortläsare ska krångla till det ytterligare.

Enligt uppgifter till Radio Sjuhärad tycker många som testat den nya pekskärmskortläsaren att det den är svår att hantera, och många tror också att det kan bli rörigt med tre olika typer av kortläsare.

Det tror också Skenebon och pensionären Birgitta Schymann, som ofta reser kollektivt runtom i Västra Götaland.