Utdragen process om Rådhuskrogen

Det kan bli en lång process om Rådhusrestaurangen i Borås sedan kommunen beslutat sig för att säga upp kontraktet med bolaget som hyr krogen.
Med all sannolikhet kommer bolaget Copperdeli inte frivilligt att lämna krogen med Borås bästa läge. Kommunen anser att man har rätt att säga upp kontraktet med tanke på de ständiga förseningar av hyrorna som pågått i fem år. I dag är restaurangen stängd, främst beroende på att restaurangen inte har något utskänkningstillstånd för alkohol. En stängd restaurang ger inga intäkter men hyran måste betalas i tid och varje försenad inbetalning gynnar Borås kommun. I dag påbörjar kommunens handläggare av alkoholfrågor sin behandling av ärendet. Först i slutet av månaden tas ett formellt beslut och till dess råder strikt sekretess. Ett nej skulle för krogen få förödande konsekvenser, medan ett ja blir en möjlighet att dra ut länge på processen. Ärendet handläggs av Christina Brandt, tung moderatpolitiker i Borås. Hon är partikollega med Bengt Fredenlund som är ordförande i den nämnd som sagt upp hyresavtalet med rådhuskrogen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".