BORÅS

Chefen försvann med lönerna

Flertalet anställda vid företaget Sicura AB, som har kontor i bland annat Borås, har blivit av med sina arbeten och inte fått ut någon lön. Chefen för företaget är spårlöst försvunnen. Nu förbereder fackförbundet Unionen en lönefodran, säger Pär Anders Larsson som är regionchef för Unionen Sjuhall.

Sjuhalls verksamhetsområde omfattar kommunerna Bollebygd, Borås, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Falkenberg, Varberg och Mark. Kontoret finns i Borås.

Det var förra veckan Unionen blev kontaktade av två av sina medlemmar som jobbade på företaget Sicura i Borås. De hade inte fått lön på två månader, ungefär 40 000 kronor per anställda.

Sicura AB säljer så kallade själriskeliminering till företag, dvs att man kan gå in och täcka självrisker på företagsförsäkringar. Man har kontor i Malmö, Borås och Göteborg och även i Malmö har anställda drabbats enligt Aftonbladet. I Borås är ett tiotal säljare drabbade enligt uppgifter till Unionen och det kan alltså handla om uteblivna löner på uppåt 400 000 kronor.

Radio sjuhärad har sökt Sicura i Borås, men telefonnumret som anges på företagets hemsida fungerar inte och vi har inte fått något svar via epost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".