Skene lasarett. Foto: SR Sjuhärad.
SKENE

SÄS i Skene byggs om för miljoner

SÄS i Skene ska byggas om för att bli mer modernt och mer tillgängligt för patienterna. 115 miljoner kronor är kostnaden för att ett fräschare sjukhus ska möta besökarna.

Ombyggnaderna startar inom kort och om två år ska det nya och moderna sjukhuset vara klart.

– Det vi gör är att bygga sjukhuset i modern form, säger Christer Wettervik, tillförordnad sjukhusdirektör.

Sjukhuset i Skene har inte renoverats nämnvärt sedan det byggdes  i början av 60-talet. Nu planeras en ny entré med gemensam incheckning till alla specialistmottagningar, enligt samma modell som finns på sjukhuset i Borås.

Dessutom blir det enkelrum på avdelningarna. Och förändringarna blir inte bara kosmetiska, utan satsningen ska också utveckla vården med exempelvis utökad dagkirurgi, postoperativ vård med uppvakningsplatser och ett nytt arbetssätt med patientnärmre vård.

Från politiskt håll ser man förbättringarna som en viktig markering, efter all kritik som varit mot nedläggningarna av akutverksamheter på sjukhuset.

– Vi vill visa att vi ser ljust på framtiden för Skene lasarett som ett modernt närsjukhus. Det är viktigt att alla ska känna sig trygga med att när man behöver vård så finns den, säger Helén Eliasson 2:e vice ordförande i Hälso och sjukvårdsnämnden.

Annsofie Andersson
annsofie.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".