Majtalare i Sjuhärad

Imorgon kommer första maj-firanden i Sjuhärad att domineras av EU-utvidgningen, EU-valet och Anna Lindh. Samma dag som arbetarrörelsen samlas till sedvanliga demonstrationer, träder tio nya stater in i EU, och det lär märkas i talarstolarna.

Årets socialdemokratiska första maj-märke är en bild av Anna Lindh. Och årets socialdemokratiska paroller anspelar på henne, att det är positivt att EU växer, att man måsta få vara och verka utan behöva bli hotad.
Statsminister Göran Person lär uppehålla sig vid det i sitt tal i Göteborg innan han flyger vidare till Dublin och EU-utvidgningsceremonin senare på dagen.
I Borås och Limmared hålls huvudtalen av socialminister Lars Engkvist medan barn- och familjeminister Berit Andnor talar i Herrljunga. I Kinna lär Industrifackets förbundsordförande Leif Olsson i sitt tal beröra tekoindustrins fortsatta utflyttning från exempelvis Kungsfors.
På övriga socialdemokratiska möten i Sjuhärad talar bygdens egna; riksdagsledamöterna Arne Kjörnsberg i Svenljunga och Sonja Fransson i Ulricehamn och regionordförande Roland Andersson i Viskafors.
Vänsterpartiet får ett ovanligt celebert besök på sin demonstration i Borås i år, partisekreteraren Pernilla Zethraeus, som mellanlandar i sin hemstad innan hon far vidare till Göteborg och ännu ett tal om EU.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista