Köp- och säljsystemet i Västsverige skapar ojämlik vård

Sjukvårdens köp och säljsystem fungerar dåligt och ger olika vård beroende på var i Västsverige man bor. Det hävdar regionens revisorer i sin årspromemoria.

Sven Arvidsson är revisionsdirektör i regionen och han är kritisk till hur politiker och administration arbetar med beställningarna av sjukvård.

Sven Arvidsson är revisionsdirektör i regionen och han är kritisk till hur politiker och administration arbetar med beställningarna av sjukvård. För mycket tid ägnas åt självklarheter, samtidigt som tvister och problem skjuts på framtiden, menar han

Men allvarligt är också att politiker i olika delar av Västsverige har olika förhållningssätt. Det finns en risk för ojämlikhet, att vårdutbudet faktiskt kan se olika ut beroende på var man bor.

Revisorerna tycker att administrationen överhuvudtaget borde kunna samarbeta mer och bli mer effektiv. Enligt Sven Arvidsson kan problemen enbar lösas genom att man blir bättre på att följa upp beslut i efterhand. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista