Henry Sandahl från Markbygdspartiet. Foto: Pär Sandin/SR Sjuhärad.
MARK

Markbygdspartiet slår tillbaka

Markbygdspartiets Henry Sandahl slår idag tillbaka mot moderaten Margareta Löfgrens uttalande i Radio Sjuhärad igår, då hon kallade honom för opålitlig och oberäknerlig. Som nyheterna tidigare berättat blir det en borgerlig koalition ihop med Miljöpartiet som bildar ett minoritetsstyre i Mark de närmaste åren. Inget av blocken vill göra upp med Markbygdspartiet för att få majoritet.

Markbygdpartiet får med sina fyra mandat en vågmästarroll i kommunfullmäktige och de flesta nämnderna, och partiets Henry Sandahl är upprörd över att det borgerliga partierna inte tog chansen att bilda en majoritet tillsammans med Markbygdspartiet.

Markbygdspartiet har inte satt någon politisk färg på sig själva, men ligger närmast de borgerliga partierna i de flesta frågor. Men moderaten Margareta Löfgren, som nu blir ny kommunstyrelseordförande i Mark, förklarade i går i Radio Sjuhärad att hon hellre styr i minoritet än samarbetar med Henry Sandahl som hon menar är opålitlig och oberäknerlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".