Inga ökade resurser till ambulanssjukvården

Det blir inga ökade resurser till ambulanssjukvården i Västra Götaland, i samband med att flera akutsjukhus läggs ner. I stället vill man vänta och se om det går att upprätthålla akutvården med de ambulanser och den personal som redan finns. Det beskedet gav Robert Sinclair, som leder samarbetet mellan länets ambulansvård, vid ett symposium i Borås i går.

Under tiden riskerar patienter att drabbas av långa väntetider innan ambulansen kommer. Det rör sig om patienter som är i behov av akut vård, och som nu måste åka ambulans för att komma till en akutmottagning eftersom deras egen har lagts ner. Men Robert Sinclair försvarar det nya systemet där man lägger ner akutsjukhus och låter människor vårdas längre tid i ambulanser i stället.
-Tanken bakom förändringen är att patienten ska möta en ännu bättre kompetens, eftersom man samlar och tar vara på den kompetens som man redan har, säger Robert Sinclair.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista