Pyramidspelsföretag värvar kunder i Sjuhärad

Nu kommer varningar för företaget Exe som genomför en värvningskampanj i Sjuhärad. Företaget försöker locka kunder med sparande med mycket god avkastning och möjlighet till en livslång arbetsfri inkomst. Men privatekonomen Anders Andersson varnar för den pyramidspelsliknande verksamheten.

Exe är ett företag som är mycket svårt att komma åt, och när Radio Sjuhärad har varit i kontakt med exerepresentanter har de hänvisat uppåt i företaget, till en e-postadress på en hemsida för att nå personerna bakom företaget. Hittills har de inte svarat.
Enligt uppgifter från exerepresentanter ligger huvudkontoret i Borås. Radio Sjuhärad har varit med på ett värvningsmöte i Borås, där en exe-representant försökte locka ett 40-tal personer att gå med i organisationen för en startavgift på runt 6500 kronor.
Verksamheten ska svälla genom att vänner värvar vänner och bekanta som i sin tur värvar vänner och bekanta. Exerepresentanter hävdar att tusentals redan har gått med, och varje vecka hålls ett flertal värvningsmöten runt om i landet. Men nu varnar Anders Andersson, privatekonom på tidiningen Privata Affärer för den här sortens verksamhet.
-Det är ett fräckt sätta att värva folk, genom att utnyttja misstroendet mot banker och fonder, och låtsas att man har en mirakelprodukt att sälja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista