MARK

Stor idrottsanläggning i fara

Kinna IF:s tränings- och rekreationsanläggning i Örby riskerar att försvinna. Idrottsföreningen har inte längre har råd att ta hand om miljonanläggningen, och vill sälja den som bostad.

Kinna IF vill sälja anläggningen vid Skutesjön till en privatperson som bostad, men det kräver dispens från bland annat strandskyddet.

Tjänstemännen vill säga nej, men politikerna i plan- och byggnadsnämnden vill fortsätta undersöka möjligheterna.

– För det första är det beklagligt att en sådan fin anläggning ska förfaras. Vi försöker naturligtvis se till att det även i framtiden ska kunna användas till samma ändamål, säger Sören Fägersten - plan och byggnadsnämndsordförande.

Kinna IF vill ha möjlighet att sälja till en privatperson som bostad. Hur ser du på det?

– De har rätt att göra som de vill, men vi måste trygga så att allmänheten även i framtiden i alla fall kan promenera mellan fastigheten och ån.

– Försvinner den här anläggningen så försvinner också stora möjligheter för Örby och stora delar av Kinna som söker sig hit för att motionera. Inte minst tipspromenaderna är mycket populära, säger Sören Fägersten - plan och byggnadsnämndsordförande.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".