1 av 2
Mobbning. Bilden är en genrebild, och är inte ett exempel från Ulricehamn. Foto: Scanpix.
2 av 2
Nyheterna igår
MOBBNING PÅ STENBOCKSSKOLAN

"En ren nyhet för mig"

Nu svarar rektorn på Stenbocksskolan i Ulricehamn på kritiken om att elever mobbats under lång tid på skolan. Han anser inte att fallen ger en korrekt bild av skolan.

Efter nyheternas rapportering om långvariga mobbningsproblem på Stenbocksskolan i Ulricehamn svarar nu den nuvarande rektorn.

Han heter Jörgen Frostlund och var biträdande rektor när Malva Smedberg gick på skolan - ett fall nyheterna berättat om. Hon mobbades och hängdes ut som hora i ett par års tid, enligt henne själv utan att få hjälp.

– Jag känner inte till detta (fallet Malva), och jag kan inte uttala mig i enskilda ärenden. Jag har inte fått några sådana här signaler förut. Det här är en ren nyhet för mig, säger rektorn Jörgen Frostlund.

Han anser vidare att bilden av Stenbocksskolan, som en otrygg plats med mobbningsproblem, inte stämmer.
Tvärtom pekar han på en den senaste arbetsmiljöenkäten som fyllts i av eleverna på skolan. Den ska visa att de allra flesta har det bra på skolan.

– Den bild som framträder genom de här enskilda uttalandena är inte en bild som stämmer generellt på Stenbocksskolan, säger rektor Jörgen Frostlund.

Trots det har elevrådet på egen hand nyligen dragit igång en antimobbningskampanj.
Vittnesmålen finns också där - berättelser om personal som inte tagit tag i problemen med mobbning, utan snarare tittat bort när elever trakasserats.

Reportar:
Mattias Johansson & Jenny Hellström

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".