FOTBOLL

Glädje, vemod och tårar Sista matchen i Dalsjöfors

Dalsjöfors tog i går farväl av orten och Gårdavallen där allt började. Nästa säsong spelar laget i allsvenskan och sista matchen i går var fylld av glädje och tårar.

Så har då Sjuhäradsbygden äntligen fått ett damlag i hösta serien.

Igår var det dags för Dalsjöfors att springa ut på Gårdavallen för sista gången någonsin och det var med blandade känslor för såväl spelare som publik. Inge Perbring före detta kanslist i klubben ser slutet på en epok:

Laget flyttar in i Borås och spelar på Ramnavallen nästa år. Matchen mot Kalmar förlorades med 3 - 2 men det resultatet var det inte många som brydde sig om.

-- Det är tråkigt att tiden här ute är slut, säger Inge Perbring som inte var ensam om att tycka detta.

I Dalsjöfors var det blandade känslor under gårdagen. Vemod för den era som går i graven, en spänd förväntan inför Allsvenskan, men framförallt glädje för den oöverträffade bedrift som var säsongen 2010. En glädje som värmde upp de närmare 500 besökarna som trotsat kylan för att se damlaget sista framträdande på Gårdavallen.

Erik Bergström
erik.bergstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista