BOLLEBYGD

Läcka i ledning lämnade samhälle utan vatten

En vattenledning har sprungit läck mellan Olsfors och Hultafors och under dagen har delar av Olsfors varit utan vatten. Nu har man kopplat om ledningen och vid 18-tiden under söndagskvällen ska alla hushåll ha fått tillbaka vattnet i sina kranar.

Än så länge är det oklart exakt var läckan finns, men det har gått att lokalisera till en sträcka av 200 meter i Sörån någonstans bakom Hultafors tumstocksfabrik berättar Per Söderquist, chef för vatten och avlopp i Bollebygds kommun.

- Tills vidare har vi kopplat förbi den trasiga sträckan med brandslangar och vattnet är igång som vanligt, säger Per Söderquist.

Den lösningen är emellertid högst temporär och parallellt tittar man på möjligheterna att dämpa tillflödet av vatten i ån för att kunna komma ner till botten och laga läckan.

Vad som har hänt och varför kommer man inte veta förrän man hittat läckan och i nuläget vågar Per Söderquist inte säga när problemet kommer vara åtgärdat men han tror att det kommer ske någon gång under veckan.

När läckan är lagad är man vara tvungen att koppla om vattnet igen, vilket kommer innebära ett kortare avbrott i vattentillförseln för hushållen i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista