TRAFIK

Olycka väster om Borås

Två bilar kolliderade strax efter klockan 12 väster om Borås på R 40. Det var i höjd med Boråstorpet i riktning mot Borås som olyckan inträffade.

Det var två bilar som båda färdades mot Borås som kolliderade och en av bilarna voltade och flera person skadades.

Mannen som körde bilen som voltade är i 60-70-årsåldern och han vårdas just nu för mycket allvarliga skador på Borås lasarett. Men hans tillstånd, som tidigare var kritiskt, har nu stabiliserats.

– Hans läge har förbrättrats, det har stabiliserats och mannen vårdas just nu på intensivvården, sa Lennart Ryler, pressjour på Södra Älvsborgs strax före 19.30 på söndagskvällen.

I den andra bilen färdades tre personer i 20års-åldern. Dessa fördes också till sjukhus men deras skador är lindriga och de förväntas skrivas ut från Borås lasarett under kvällen.

Det var bilen som voltade som körde på den andra bilen bakifrån.

Olyckan medförde att trafiken helt spärades av och långa köer bildades under en dryg timma innan man röjt upp på olycksplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista